Scott Kelly este un astronaut american, care a primit medalia de „Merit în explorarea spațială” în anul 2011. Aceasta i-a fost acordată de Dmitri Medvedev, iar acum acesta a decis să o returneze în semn de protes pentru războiul din Ucraina.

Scott Kelly, gest pentru ucraineni

Astronautul american nu a putut să nu facă și el un gest pentru cei care și-au pierdut viața în Ucraina, pentru cei ale căror case au fost distruse, pentru cei care au fugit din țară pentru a-și salva viața. El a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter că vrea să înmâneze medalia primită din partea lui Medvedev și l-a rugat pe acesta să o dea unei mame din Rusia al cărui fiu a murit în acel război nedrept.

„Domnule Medvedev, vă returnez medalia rusă de Merit în exploatarea spațială, pe care mi-ați oferit-o. Vă rog să o dați unei mame ruse al cărei fiu a murit în acest război nedrept. Voi trimite medalia prin poștă Ambasadei Rusiei la Washington. Noroc”, a scris Scott Kelly pe Twitter.


Multe persoane publice din întreaga lume au decis să ofere o mână de ajutor celor aflați la nevoie sau să facă astfel de gesturi în semn de solidaritate pentru ucrainenii care de două săptămâni luptă pentru libertatea lor și care au devenit un exemplu pentru toată lumea. Milioane de oameni simpli au ieșit în stradă pentru pace și pentru viitorul lor, sperând la o viață mai bună.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.