Runda patru de negocieri este între miniștrii de Externe. Rusul Serghei Lavrov și ucraineanul Dmitro Kuleba au ajuns deja în Turcia pentru prima întâlnire la acest nivel, după declanșarea conflictului armat de către Rusia în Ucraina. Reponsabilii de la Kiev și Moscova s-au întâlnit de mai multe ori la discuții din 24 februarie și până acum, dar este pentru prima dată când Rusia trimite un ministru pentru discuții cu privire la invazie. 

 

Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia se întâlnesc pentru prima dată de la începutul invaziei

Dmitro Kuleba a sosit în Antalya „pentru discuţii asupra încetării ostilităţilor şi încheierii războiului dus împotriva Ucrainei de către Rusia", arată într-un mesaj pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean. Un responsabil turc a confirmat pentru AFP și sosirea lui Serghei Lavrov în Turcia.

Negocierile de până acum între Kiev și Moscova s-au soldat cu mai multe încetări ale focului pe plan local și cu deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea ucrainenilor din anumite zone. Rusia este acuzată de Ucraina de încălcarea acestor acorduri.

Kuleba a declarat, într-o înregistrare video postată pe Facebook, faptul că așteptările sale de la această întrevedere sunt „limitate”, dat fiind că Rusia menține o campanie de bombardamente brutale și asediază marile orașe ale Ucrainei. Oficialul a completat că succesul acestor tratative depinde „de instrucțiunile și directivele care i-au fost date lui Lavrov” de către Kremlin.

„Nu-mi pun mari speranţe în ele, dar vom încerca să profităm la maximum de discuţii cu o pregătire eficientă”, a declarat ministrul ucrainean.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.