Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, una dintre cele mai curajoase femei din Ucraina care luptă cot la cot cu soldații a transmis un mesaj pentru toți bărbații ucraineni care au ales să fugă din țară pentru a nu fi trimiși la război.

Mesaj pentru bărbații ucraineni care au fugit de război

De 8 Martie, Maria Chorna, şefa regiunii Kirovohrad, le-a transmis un mesaj bărbaţilor ucraineni care au ales să fugă din țară de frica războiului: "Vom câştiga şi fără voi".

În postarea sa de pe contul său de Facebook, femeia își exprimă speranța și credința că femeile care luptă pe front vor face față agresiunilor din partea armatei ruse, iar laşitatea bărbaţilor care au fugit în loc să ia arma în mână va fi suplinită de curajul femeilor.

În jur de 15% dintre soldații armatei Ucrainei sunt femei, a anunţat ministerul de Externe de la Kiev, printr-o postare de 8 martie.

„Conform ultimului sondaj, mai mult de 15% din forțele convenționale ale armatei Ucrainei erau reprezentate de femei. Numărul celor care apără acum Ucraina sub diverse forme e imposibil de calculat”, a scris Ministerul de Externe Ucrainean.

Peste 60.000 de ucraineni au revenit pentru a lupta pentru Ucraina

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis și ea un mesaj de felicitare și încurajare pentru femeile din Ucraina: ”(Ele) Apără libertatea. Luptă în prima linie. Îi protejează pe cei dragi. Uniunea Europeană este alături de voi.”

Deşi au fost bărbați care au fugit înaintea femeilor, peste 60.000 de ucraineni din diaspora au decis să se întoarcă în ţară pentru a lupta pentru independența țării lor.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat sâmbătă pe contul său de Twitter că 66.224 de oameni au revenit în Ucraina pentru a lupta contra armatei ruse care încearcă necontenit să pună stăpânire pe țara lor.

„Atât de mulți oameni s-au întors din străinătate în acest moment pentru a-și apăra Țara de hoardă. Acestea sunt încă 12 brigăzi combatante și motivate! Ucraineni, noi suntem invincibili”, a scris Oleksii Reznikov pe rețeaua de socializare.

Citeste si:
Vlăduța Lupău împlinește astăzi 32 de ani. Cum a sărbătorit...
Vlăduța Lupău împlinește...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.