Au mai fost mai multe încercări ale rușilor de a-l ucide pe Volodimir Zelesnki. Din fericire, atacatorii au fost uciși, iar momentan liderul Ucrainei este în siguranță. Multă lume și-a pus întrebarea legată de ce anume s-ar întâmpla dacă președintele, care a devenit un simbol al libertății în întreaga lume, ar fi asasinat.

Antony Blinken, despre planul ucrainenilor

Antony Blinken, șeful diplomației americane, a oferit recent un interviu pentru canalul de televiziune CBS, în care a vorbit despre situația prin care trece Ucraina zilele acestea, dar și despre președintele țării pe care acesta a ținut să îl felicite în primul și în primul rând pentru leadership-ul de care a reușit să dea dovadă de la începutul războiului și până acum.

„Leadershp-ul de care a dat dovadă președintele Zelenski, de care a dat dovadă întregul guvern, este remarcabilă, ei au fost întruchiparea acestor ucraineni incredibil de curajoși”, a spus Antony Blinken, pentru postul de televiziune amintit.

Mai mult de atât, Blinken a spus că Ucraina are un plan de „continuitate a guvernării, într-un fel sau altul”, în cazul în care Volodimir Zelenski ar fi ucis de către ruși. El nu a vrut să dea mai multe detalii despre planul respectiv, dar este vizibil îngrijorat în ceea ce îl privește pe liderul ucrainean, având în vedere că el însuși a declarat că este „ținta numărul unu” a forţelor ruse.

Deși Rusia spera ca el să fugă din Kiev, Zelensnki a rămas să lupte alături de ucraineni și îi asigură pe oamenii lui că este încă acolo și luptă în ciuda știrilor false care spun despre el că ar fi plecat din țară.

„Ucrainenii au planuri, pe care nu am de gând să le discut sau să intru în detalii, pentru a se asigura că există continuitate guvernamentală, într-un fel sau altul, și voi lăsa lucrurile așa”, a mai spus șeful diplomației americane.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.