În ultimele minute, au început să fie evacuați civilii din Mariupol și Irpin. Oamenii aleargă speriați către autobuzele în care își spun speranța că îi vor duce tot mai departe de atacurile trupelor armate ruse care încearcă să pună stăpânire pe orașele lor. 

Zelenski spune că rușii au fost mereu primiți bine în Odessa

Au mai avut o astfel de încercare și în cursul zile de ieri, când soldații ruși nu au respectat înțelegerea și au început să tragă fără milă în oamenii care voiau să plece în liniște și nimic mai mult. Din nefericire, zeci de persoane și-au pierdut viața în ultimele ore, iar situația devine din ce în ce mai grea pentru ucrainenii care rezistă eroic de unsprezece zile.

Recent, Volodimir Zelenski li s-a adresat din nou ucrainenilor și le-a spus să fie puternici, să iasă în stradă și să lupte pentru libertatea lor, dar a mai spus și că ruși vor să bombardeze Odessa, orașul care i-a primit mereu călduros și care acum este „răsplătit” cu bombe, artilerie și rachete. Președintele Ucrainei a avertizat că va fi vorba despre o crimă de război, una istorică.

”Aviația este în aer. Împotriva oamenilor pașnici, împotriva unor orașe pașnice. Se pregătesc să bombardeze Odessa. Odessa! Rușii au venit mereu în Odesa și au fost primiți mereu călduros. Mereu cu sinceritate. Și acum? Bombe împotriva Odesei? Artilerie împotriva Odessei? Rachete împotriva Odessei? Va fi o crimă de război, va fi o crimă istorică”, a transmis Volodimir Zelenski, pe social media.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.