Antony Blinken a făcut  o vizită la Chișinău, în cursul zilei de astăzi, în cadrul unui turneu european în șase țări. Acesta s-a întâlnit cu Maia Sandu alături de care a susținut o conferință de presă, în care au discutat despre valul de refugiați rezultat în urma invaziei trupelor armate ruse în Ucraina.

Antony Blinken: SUA vor sprijini Moldova pe acest drum

Secretarul de stat al SUA a ținut să precizeze faptul că Republica Moldova merită recunoștința lumii pentru primirea refugiaților și că întreaga țara va primi susținere din partea Statelor Unite ale Americii pe drumul pe care a pornit. Antony Blinken consideră că securiatea Europei și relațiile bilaterale nu au fost, niciodată, atât de importante precum sunt în momentul de față, când în Ucraina are loc un război în toată regula.

Maia Sandu a spus că Moldova va ajuta în continuare oamenii care au fugit din calea războiului, deși este o sarcinp dificilă, pentru o țară atât de mică precum aceasta. Mai mult de atât, președintele țării a spus că încearcă să facă un mecanism, pentru ca ucrainenii care vor să plece în alte țări din Europa să o poată face așa cum trebuie.

"Evident că vom continua să îi ajutăm pe cei care au fugit din calea războiului. Este, însă, o sarcină dificilă, motiv pentru care am și cerut asistență internațională. Încercăm să edificăm un mecanism pentru a-i ajuta să plece mai departe pe cei care vor să ajungă în alte țări europene", a declarat Maia Sandu, în cadrul conferinței de presă.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.