După spusele serviciilor militare de informaţii britanice, Rusia folosește în Ucraina aceeași tactică precum în Cecenia și Siria și anume încearcă să afecteze moralul populației, pentru ca aceștia să renunțe și să predea armele.

Rusia vrea să afecteze moralul populației

Spre surprinderea rușilor, ucrainenii nu s-au dat bătuți. Aceștia fie au luptat în linia întâi alături de soldați, fie au ieșit în stradă în orașele pe care le-au capturat temporar trupele armate ruse. Volodimir Zelenski a transmis populației un nou mesaj de susținere, i-a rugat să meargă mai departe în felul acesta, pentru că doar așa victoria va fi de partea lor.

Serviciile militare britanice de informaţii au afirmat că forța și amploarea de rezistență ucraineană continuă să surprindă Rusia. Mai mult de atât, ei au remarcat că se folesește aceeași tactică pe care au folosit-o în Siria sau Cecenia și anume distrugerea celor mai populate zone din Ucraina, precum Harkov, Cernigov şi Mariupol.

Deși Rusia a negat în mod repetat că nu vizează civili, a continuat să le bombardeze locuințele sau să îi împuște pur și simplu pe stradă.

„Rusia a folosit tactici similare în Cecenia în 1999 şi în Siria în 2016, făcând uz de armament atât din aer, cât şi de la sol”, potrivit serviciilor militare britanice de informaţii.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.