Trupele armate ruse se apropie cu pași repezi de a doua cea mai mare centrală din Ucraina și anume cea de la Iujnoukrainsk aflată în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei.

Un nou pericol pentru Europa

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield a fost cea care a făcut anunțul, fără a denumi însă centrala din Ucraina de care forțelele ruse se află la o distanță de 30 de kilometri și care continuă să se apropie. Acest lucru se întâmplă la doar câteva ore după ce rușii au provocat un incendiu la centrala nucleară Zaporojie și după ce au cucerit-o. Angații nu au fost capturați, ci lucrează încă acolo cu pistolul la tâmplă.

„Forțele ruse se află acum la 30 de kilometri și continuă să se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, citată de CNN.

Linda Thomas-Greenfield a mai spus că Vladmir Putin trebuie să înceteze războiul pe care l-a pornit împotriva poporului Ucrainei. A scos, de asemenea, în evidență faptul „pericolul iminent continuă”, după ce s-a evitat la limită un real dezastru.

„Președintele Putin trebuie să oprească această catastrofă umanitară punând capăt războiului și încetând aceste atacuri de neimaginat împotriva poporului Ucrainei”, a mai afirmat Linda Thomas-Greenfield.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.