Votarea anticipată pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud a început vineri în 3552 de secţii de pe tot teritoriul ţării, informează Yonhap.Sunt chemaţi la urne peste 44 de milioane de sud-coreeni.

A început votarea anticipată la alegerile prezidențiale din Coreea de Sud

Printre primii care au votat au fost candidatul partidului de guvernământ, Lee Jae-myung, şi principalul contracandidat din opoziţie, Yoon Suk-yeol. Preşedntele Moon Jae-in şi prima doamnă Kim Jung-sook au votat la o secţie din apropiere de Cheong Wa Dae (Casa Albastră, reşedinţa oficială a şefului statului şi sediul preşedinţiei).

Orice alegător poate vota anticipat, înainte de data oficială a alegerilor, care va fi miercurea viitoare. Urnele vor fi deschise şi sâmbătă, ca şi vineri, între orele 6 şi 18. Pacienţii cu COVID-19 şi cei aflaţi în carantină pot vota sâmbătă de la 5 la 6 dimineaţa.

Conform datelor Comisiei Electorale Naţionale, la ora locală 17 prezenţa la urne era de 15,84%, peste procentajul de 10,6% înregistrat în momentul corespunzător al scrutinului precedent, în mai 2017.

Agenţia Petra relatează că personalul electoral este echipat inclusiv cu ochelari şi combinezoane de protecţie. Alegătorii cu COVID-19 şi cei care au fost în contact cu purtători de coronavirus trebuie să îşi pulverizeze dezinfectant pe mâini şi să poarte mănuşi înainte de a introduce buletinele de vot în urne.

În prezent, incidenţa COVID-19 în Coreea de Sud este printre cele mai ridicate din lume, în contextul unui nou val epidemic. Se aşteaptă să voteze până la un milion de persoane infectate.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.