Moarte învăluită în mister. Un oligarh rus, care a făcut bani din petrol și gaze, a fost găsit sprânzurat în garajul case sale de lux din Surrey, Marea Britanie, conform rapoartelor locale. Evenimentul tragic s-a produs în ziua în care Boris Johnson a declarat că va publica o listă completă a persoanelor asociate cu regimul președintelui rus Vladimir Putin, dintre care o proporție covârșitoare vor fi sancționate. Deși magnatul imobiliar nu se număra printre cei deja pedepsiți, apropiații spun că decesul său nu e o conincidență. 

Oligarh rus mort. Bărbatul a fost găsit spânzurat în garajul casei sale/Apropiații spun că nu e o conincidență

Conform The Sun, un prieten de familie a relatat că starea de spirit a lui Mikhail Watford, în vârstă de 66 de ani, ar fi putut fi influențată negativ de războiul din Ucraina.

„Momentul morții sale și al invaziei Ucrainei nu este, cu siguranță, o conincidență”, a declarat sursa.

„A avut o viață atât de frumoasă pentru că te-a cunoscut. Pentru mine povestea ta este una dintre cele mai grozave povești de dragoste. Aceasta este dragostea pentru totdeauna”, a spus o prietenă de familie.

Un alt asociat a spus pentru publicația menționată că decesul afaceristului „ridică semne de întrebare”, după alte morți suspecte ale cetățenilor ruși.

Cine e Mikhail Watford

Născut Mihail Tolstosheya, în anul 1955, în Ucraina, când făcea parte din Uniunea Sovietică, afaceristul a făcut avere din petrol și gaze, înainte de a construi un imperiu imobiliar în Marea Britanie. Bărbatul și-a schimbat numele în Watford când s-a mutat în UK.

Acesta a ajuns pe prima pagină a ziarelor, în 2007, când a dat în judecată două femei de la firma sa de proiectare și dezvoltare imobiliară din Chelsea, High Life Developments, după ce au susținut că le-a făcut avansuri la o petrecere la birou. Atunci, el a declarat că cele două femei l-au defăimat, scrie Daily Mail.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.