IKEA a anunțat că întrerupe temporar activitatea rețelei sale din Rusia și Belarus, potrivit unui comunicat de presă, transmite CNN. Decizia vine după ce Rusia a atacat Ucraina și ține țara sub teroare deja a opta zi.

IKEA întrerupe activitatea sa din Rusia și Belarus

Compania a transmis că atacul militar din Ucraina are un impact imens, în special în aprovizionarea magazinelor cu marfă.

„Războiul are deja un impact uman imens. De asemenea, are ca rezultat perturbări grave ale lanțului de aprovizionare și ale condițiilor comerciale. Din toate aceste motive, grupurile de companii au decis să întrerupă temporar operațiunile IKEA în Rusia”, se arată în comunicat.

IKEA a anunțat că a luat decizia de a întrerupe temporar toate exporturile și importurile în și din Rusia și Belarus și să oprească toate operațiunile de vânzare cu amănuntul ale companiei din Rusia. IKEA deține o rețea de 17 magazine în țară.

15.000 de angajați vor afea de suferit de pe urma deciziei

Decizia companiei va afecta și în jur de 15.000 de angajați care nu vor mai putea merge la muncă. IKEA a promis și o donație pentru refugiații ucraineni.

„Aceste decizii au un impact direct asupra a 15.000 de colegi de la IKEA. Ambițiile grupurilor de companii sunt pe termen lung și ne-am asigurat angajarea și stabilitatea veniturilor pentru viitorul imediat și le oferim sprijin acestora și familiilor lor din regiune”, se arată în comunicat.

IKEA a anunțat, de asemenea, „o donație imediată de 20 de milioane de euro pentru asistență umanitară celor care au fost strămutați forțat ca urmare a conflictului din Ucraina”, ca răspuns la un apel de urgență al agenției ONU pentru refugiați.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.