Ofensiva rusă împotriva capitalei Kievului continuă. Ziua a șasea de război aduce noi bombardamente, după ce luni seara centrul orașului ucrainean a fost atacat masiv cu rachete. Și la Herson au fost explozii puternice. Imagini din satelit arată acum un convoi de tancuri și blindate, lung de aproape 64 de kilometri, care se îndreaptă spre Kiev. 

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. Ziua 6: Ofensiva rusă împotriva capitalei Kiev se întețește

Atacurile armatei ruse asupra Kievului și a orașului Harkov au guvernat noaptea de luni. La Harkov, forțele rusești au aruncat în aer substații, a informat primarul orașului, Ihor Terekhov, conform agenției de presă Ukrinform. Atacurile au cauzat probleme în alimentarea cu energie electrică și apă, scrie BBC.

Agenția de știri UNIAN a raportat distrugerea etajelor superioare a două clădiri înalte. Informațiile nu au putut fi verificate în mod independent. De asemenea, trupele ruse au înaintat spre capitala ucraineană, astfel că situația a rămas tensionată.

Morți de ambele părți

Ambele tabere au suferit pierderi ca urmare a atacului forțelor militare ruse în regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei. Site-ul ucrainean anticorupție, numit Antikor, a raportat un posibil bilanț de 70 de decese de partea ucraineană și un număr mare de morți și de partea Rusiei.

În lupta de la Sumy, artileria rusă a lovit o unitate militară, iar cadavrele au fost recuperate de sub dărâmături, notează Antikor. UNIAN a raportat că armata ucraineană din regiunea Sumy a distrus aproape 100 de vehicule militare rusești. Totodată, au fost înregistrate victime după ce forțele ruse au bombardat orașul Harkov din estul Ucrainei.

Într-un mesaj video pe Facebook, Ihor Terekhov a declarat că nouă persoane au fost ucise şi 37 au fost rănite. Oficialul a mai adăugat că 87 de clădiri rezidenţiale au fost avariate de bombardamentele ruseşt, luni seară.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.