Elveția a anunțat că va adopta sancțiunile aplicate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, stat care în urmă cu câteva zile a atacat Ucraina.

Activele rușilor implicați în război vor fi înghețate

În urma reuniunii Consiliului Federal al Elveției, format din șapte membri, s-a decis ca activele rușilor care au fost implicați în invazia din Ucraina să fie înghețate. Pare a fi o premieră pentru Elveția deoarece până acum țara din vestul Europei și-a menținut mereu poziția de neutralitate în fața conflictelor din alte țări.

Ignazio Cassis, președintele Elveției, a declarat că este foarte probabil să li se alăture sancțiunilor emise de UE în contextul actual.

Elveția nu va fi folosită drept platformă pentru eludarea sancțiunilor UE

Cassis a afirmat că neutralitatea Elveției trebuie să fie păstrată și că țara este pregătită să-și ofere bunele oficii pentru diplomație, dacă negocierile dintre delegația ucraineană și delegația rusească care s-au întâlnit în Belarus vor eșua.

„Dar asta nu ne împiedică să spunem că o spadă e o spadă”, a spus Cassis.

Elveția este din ce în ce mai presată ca să se alăture Occidentului și sancțiunilor economice contra Rusiei. Guvernul elvețian a menționat că nu va lăsa ca statul să fie folosit drept platformă pentru eludarea sancțiunilor UE.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.