Fostul președinte al Rusiei, Dimitrii Medvedev a venit cu o reacție în urma conflictului militar din Ucraina. Acesta susține că sancțiunile întocmite de liderii Europei și SUA nu au nici o valoare, iar războiul va continua până când scopurile propuse de Putin nu se vor îndeplini.

Ce spune fostul președinte rus Dimitrii Medvedev despre război

Fostul preşedinte al Rusiei, Dimitri Medvedev a comentat cu privire la sancţiunile care au fost elaborate de NATO și UE la adresa Rusiei şi a anunţat o serie de măsuri posibile către Occident. Fostul lider rus, care acum este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei a scris pe Facebook că pachetul de sancțiuni lansat de NATO, SUA, UE şi statele aliate nu sunt altceva decât o ficțiune și nu schimbă cu nimic parcursul conflictului armat, iar „tot ce e interesant abia începe”.

Aceste interdicţii nu vor schimba nimic, operaţiunea de protejare a Donbasului se va desfăşura în totalitate, până când se vor obţine toate rezultatele despre care a vorbit Putin – nici mai mult, nici mai puţin. Sancţiunile sunt un mit şi o ficţiune, sunt luate din cauza neputinţei politice, din cauza incapacităţii de a schimba cursul Rusiei şi în speranţa Occidentului de a se justifica pentru deciziile ruşinoase, precum acţiunea laşă din Afganistan. Sancţiunile pot fi un motiv excelent pentru o revizuire finală a tuturor relaţiilor. Puteţi refuza totul, inclusiv Tratatul START 3”, afirmă fostul preşedinte rus.

Suspendarea Rusiei din cadrul Consiliului Europei nu ar fi o problemă pentru Rusia

Totodată, Medvedev a mai menționat că este timpul să închidă ambasadele cu lacăte.

Da, relaţiile diplomatice nu sunt vitale, este timpul să închidem ambasadele cu lacăte de hambar, şi să continuăm contactele, examinându-ne unul pe altul doar prin binoclul şi optica armelor”, susține acesta.

Nici măcar suspendarea Rusiei din cadrul Consiliului Europei nu ar reprezenta o problemă pentru țară. Mai mult, Medvedev afirmă că acest lucru va fi un motiv întemeiat pentru a încheia relaţiile, pentru a uita pentru totdeauna despre aceste organizaţii care nu ar avea nici un sens şi a restabili o serie de măsuri importante, precum pedeapsa cu moartea pentru infractorii deosebit de periculoşi.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Sancţiunile asupra banilor cetăţenilor ruşi şi companiilor ruseşti trebuie să aibă un răspuns pe măsură: sancţiuni pentru fondurile străinilor şi companiilor străine în Rusia conform principiului ţării, sau poate cu naţionalizarea proprietăţilor care aparţin cetăţenilor din SUA, UE şi altor oameni care ‹cântă› la aceeaşi masă”, a mai adăugat fostul președinte rus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2022 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.