Preşedintele Ucrainei Vladimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să nu depună armele şi să apere Kievul, capitala ţării, unde armata ucraineană înfruntă forţele armate ale Moscovei, la două zile după invazia rusă, informează sâmbătă AFP şi dpa.

Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să nu cedeze în fața rușilor

"Sunt aici. Nu vom depune armele şi ne vom apăra ţara", a declarat Zelenski, într-un mesaj video publicat sâmbăta dimineaţa pe Facebook.

Zelenski le-a cerut oamenilor să nu creadă "informaţiilor false" care circulă pe internet, potrivit cărora el i-ar fi cerut armatei ucrainene să se predea. "Acesta este pământul nostru. Aceasta este ţara noastră. Copiii noştri. Vom apăra toate acestea. Glorie Ucrainei!", a declarat el.

Soldații ruși au lansat atacuri coordonate cu rachete asupra mai multor orașe din Ucraina

Mesajul video al lui Zelenski a fost difuzat în timp ce capitala ucraineană luptă pentru a evita să cadă în mâinile armatei ruse, lupte având loc în timpul nopţii pe bulevardul Victoria, una dintre arterele principale ale Kievului.

Totodată, autorităţile Kievului au îndemnat populaţia civilă să se adăpostească în buncăre, subsoluri şi ale adăposturi subterane. A fost publicată o hartă cu locurile unde civilii pot căuta protecţie.

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii, potrivit Agerpres.

Ieri, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a lansat un apel de ajutor la Formatul „București 9” prin care solicită asistență pentru apărare Ucrainei și sancțiuni împotriva Federației Ruse.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2022 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.