Polițiștii din Amsterdam au răspuns prompt la o situație reclamată ca fiind un incident armat, marți după-amiază, într-un magazin Apple din Leidseplein, zonă populară în oraș, care s-a transformat într-o luare de ostatici. Persoanele sechestrate sub amenințarea armei au fost eliberate pe parcursul mai multor ore. Forțele speciale au descins după ce clădirea a fost evacuată. O anchetă este în desfășurare. 

Incident armat în centrul orașului Amsterdam

Marți, un individ înarmat a reținut, sub amenințarea armei, mai mulți oameni, într-un magazin Apple dintr-o piață intens circulată din Amsterdam. Atacatorul ar fi încercat să jefuiască magazinul, dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. El a afirmat că va detona o bombă și, la un moment dat, a deschis focul asupra polițiștilor.

„De la începutul luării de ostatici în Apple Store-ul din Leidseplein, mai multe persoane au reușit să părăsească magazinul", a anunțat poliția olandeză pe Twitter.

Inculpatul a cerut 200 milioane de euro, în bitcoin, pentru a-și elibera ultimul prizonier

După cinci ore de asediu, singurul ostatic rămas în clădire alături de răpitor a profitat de un moment de neatenție și a fugit. Individul înarmat a alergat după victimă, moment în care a fost lovit în plin de o mașină condusă de un polițist. Fiind grav rănit, acesta a fost transportat de urgență la spital, după ce a autoritățile au verificat că nu are asupra sa nicio bombă.

Poliția a transmis că el ceruse 200 de milioane de euro, în bitcoin, pentru a-și elibera prizonierul. Ancheta este în plină desfășurare și oamenii legii nu au putut oferi mai multe detalii despre starea atacatorului, potrivit CNET.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2022 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.