Ambele tabere angrenate în conflict în regiunea disputată din estul Ucrainei au raportat noi încălcări ale încetării focului duminică. Totul s-a întâmplat la o zi după ce șeful NATO a declarat că toate semnele indică faptul că Rusia plănuiește un atac la scară largă asupra statului vecin. 

Ucraina: Ambele tabere angrenate în conflictul din est reclamă încălcări ale armistițiului

Separatiştii susţinuţi de Rusia din aşa-numitele republici Lugansk şi Doneţk au afirmat că există sate care au fost lovite cu obuze de mai multe ori de la miezul nopții. Armata ucraineană, de asemenea, a transmis că au fost mai multe încălcări ale încetării focului în cursul dimineții. Informațiile din cele două surse nu au putut fi verificate independent.

Totul vine în urma declarației secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a transmis populației că sunt dovezi care sugerează că Rusia are în plan un atac la scară largă asupra Ucrainei.

„Nu există trupe care se retrag, cum susţine Rusia, ci sunt aduse noi trupe", a spus oficialul, cu mențiunea că sunt și indicii că Rusia se pregătește să creeze un pretext pentru a ieși la atac.

Potrivit observatorilor internaţionali, numărul de încălcări ale încetării focului a crescut masiv în ultimele zile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.