Italia a introdus, din 1 februarie 2022, noi restricții privind pandemia de coronavirus. Persoanele care intră pe teritoriul țării din state UE sau altele, vor fi nevoite să prezinte un certificat de vaccinare sau dovada că au trecut prin boală anterior, fără a fi nevoie să mai prezinte și un test COVID negativ.

Noi măsuri anti-COVID în Italia. La cine se aplică

Printre măsurile care au fost adoptate recent, una dintre ele este obligativitatea vaccinării persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. Începând cu 1 februarie, persoanele care nu s-au imunizat vor fi amendate. În Italia, vaccinarea obligatorie a acestei categorii de vârstă a fost aprobată începând cu 1 ianuarie 2022.

Persoanele care nu s-au imunizat sau cele care nu au primit doza a doua sau doza booster în tot acest timp, vor fi amendați cu suma de 100 de euro. Această măsură va rămâne valabilă până pe 15 iunie pentru toate persoanele de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Alte noi restricții adoptate în Italia

De asemenea, din 15 februarie, persoanele din acest grup de vârstă sunt obligate să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, iar cele care nu pot face dovada, vor activa în regim de telemuncă.

Mersul la cumpărături tot a suferit schimbări. De la 1 februarie, clienţii librăriilor, băncilor sau oficiilor vor trebui să prezinte cel puțin un test COVID cu rezultat negativ pentru a putea avea acces în interior. Excepții de la această regulă vor face supermarketurile şi farmaciile.

Cu o populație de circa 60 de milioane de locuitori, în Italia aproximativ 81% din populaţie este vaccinată anti-COVID.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2022 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.