Zborurile de pe aeroportul din Istanbul au fost oprite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Ninsorile abundente din Turcia au îngreunat și traficul de pe drumuri, mulți șoferi rămânând blocați.

Căderi masive de zăpadă în Turcia

Autoritățile turcești au prelungit și astăzi suspendarea zborurilor pe aeroportul din Istanbul.

„Suspendarea operațiunilor de zbor a fost prelungită până la ora 10:00 GMT pe 25 ianuarie din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, potrivit unui mesaj de pe pagina Aeroportului.

Autoritatea pentru Dezastre și Situații de Urgență din Turcia a declarat că aproximativ 4.600 de persoane au rămas blocate din cauza vremii nefavorabile și peste 6.700 de persoane au fost duse în adăposturi.

Mai multe regiuni ale Turciei au fost acoperite de zăpada abundentă încă de săptămâna trecută.

Zăpada va rezolva problema secetei

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunțat pe pagina de Twitter că instituțiile publice vor funcționa după un program mai scurt, iar centrele comerciale vor închise din cauza condițiilor meteorologice severe.

Retail jobs

Potrivit acestuia, mașinile care vin din vestul orașului nu vor avea acces în oraș, iar plecările din cele mai mari terminale de autobuz din Istanbul au fost amânate până marți la ora 05:00.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a declarat că deși zăpada le dă mari bătăi de cap acum, aceasta va rezolva condițiile de secetă cu care s-au confruntat în vara, trecută, când capacitatea barajelor s-a redus la minimele ultimilor ani.

„Istanbul depinde de binecuvântarea zăpezii”, a spus primarul, menționând că stratul de zăpada a ajuns la aproximativ 10-15 cm în oraș și 25 cm în zonele rurale. „În final, suntem foarte mulțumiți de această ninsoare”, a mai adăugat acesta.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.