Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicațiilor cauzate de cancer, a transmis Glenn Schwartz, publicistul său. Îndrăgitul actor s-a interpretat pe el însuși în serialul de animație „Viața cu Louie”.

Actorul Louie Anderson a murit la 68 de ani

Louie Perry Anderson, regizor, comediant și actor american de origini scandinave, a murit la vârsta de 68 de ani. El a fost internat zilele trecute într-un spital din Las Vegas, după ce a fost tratat în trecut pentru cancer. Conform publicistului său, decesul a fost cauzat de complicații provocate de cancer.

Louie este cel de-al 10-lea din cei unsprezece copii ai părinților Ora-Zella Anderson și Louis William Anderson. S-a născut și a crescut în Saint Paul, Minnesota. Dintre cei 11 frați îl amintim pe Thomas „Tommy” Anderson, Laura Anderson, Danny Anderson, Rhea Anderson. În anul 2016, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Marc Maron, Louie a spus că familia sa număra inițial 16 membri.

Un copil și două seturi de gemeni au murit la naștere. Artistul a devenit cunoscut în urma regizării serialului animat „Viața cu Louie”, al cărui protagonist este. Din 2016, acesta a primit un rol principal în serialul „Baskets”, unde a interpretat rolul Christine „Mom” Baskets.

El a câștigat două premii Daytime Emmy și a avut mai multe apariții în seriale TV precum „Scrubs” și „Touched by an Angel”. De asemenea, a fost pe marele ecran în filmul „Coming to America” din 1988 și în continuarea comediei Eddie Murphy de anul trecut.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.