O supravieţuitoare a Holocaustului care a petrecut patru luni în lagărul de concentrare de la Auschwitz a devenit străbunică pentru a 35-a oară, informează marţi dpa.

Lily Ebert, supraviețuitoare a Holocaustului, a devenit străbunică a 35-a oară

Lily Ebert, în vârstă de 98 de ani, a fost eliberată de soldaţii americani în aprilie 1945, la vârsta de 20 de ani, iar, circa 77 de ani mai târziu, susţine că bebeluşii sunt "cea mai bună răzbunare împotriva naziştilor".

"Pentru oricine reuşeşte acest lucru - să devină străbunică - este ceva special, dar cu atât mai mult pentru mine ca supravieţuitoare a Holocaustului, este ceva foarte special", a declarat Ebert pentru agenţia de presă PA, după ce cel mai tânăr strănepot al său s-a născut la începutul lunii ianuarie.

După eliberare, Ebert, care crescuse în Ungaria, a petrecut un an în Elveţia înainte de a se muta în 1946 în Palestina aflată, la vremea aceea, sub mandat britanic.

Ea a emigrat în Marea Britanie în 1967 împreună cu soţul ei, Samuel, şi a început o viaţă în care a făcut cunoscute lumii ororile Holocaustului.

În prezent, Lily Ebert locuieşte în nordul Londrei şi are trei copii, 10 nepoţi şi 35 de strănepoţi.

"Şi-a dedicat întreaga viaţă educării celorlalţi cu privire la Holocaust", a explicat unul dintre strănepoţii ei, Dov Forman, în vârstă de 18 ani, al cărui cont de TikTok dedicat lui Ebert şi poveştii ei are peste 1,6 milioane de urmăritori.

El a scris chiar şi o carte împreună cu Ebert, intitulată "Lily's Promise", despre viaţa acesteia. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.