Cazurile de infectare cu noua variantă de coronavirus Omicron din Marea Britanie sunt într-o creștere accelerată. Autoritățile britanice îndeamnă cetățenii să efectueze rapelul deoarece cele două doze de vaccin nu sunt suficiente în fața virusului.

Varianta Omicron, tot mai dominantă în rândul infectărilor din Anglia

Marea Britanie a anunțat că varianta nouă de coronavirus Omicron face tot mai multe victime în mod constant și se răspândește tot mai rapid. La moment, aceasta reprezintă circa 40% din infecțiile raportate în Londra, iar oamenii vaccinați cu două doze ar trebui să își facă și rapelul pentru că sunt încă vulnerabili.

Primele cazuri de Omicron au fost depistate pe 27 noiembrie în Marea Britanie, iar premierul Boris Johnson a impus restricții mai severe și a declarat duminică că statul se va confrunta cu un val uriaș de infectări cu Omicron. Marea Britanie spune că dacă nu se va interveni cu măsuri anti-COVID, varianta Omicron ar putea afecta un milion de persoane până la sfârșitul lunii.

Marea Britanie se confruntă cu un nou val de infecție

„Se răspândește într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum, se dublează la fiecare două-trei zile în ceea ce privește infecțiile. Asta înseamnă că ne confruntăm cu un val de infecție, suntem din nou într-o cursă între vaccin și virus”, a declarat ministrul Sănătății, Sajid Javid Javid, pentru Sky News.

Lira sterlină a scăzut cu 0,4%, la 1,3225 dolari, în timp ce în raport cu moneda euro a rămas în general stabilă, la 85,29 pence.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2021 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.