Un proiect de lege din Austria impune vaccinarea tuturor persoanelor care au peste 14 anI. La fiecare 3 luni, refuzul de a se vaccina poate atrage o amendă în valoare de 600 de euro. Cei care vor refuza să se vaccineze, dar și să plătească amenda, vor fi sancționați cu 3.600 de euro.

Amenzi pentru nevaccinați în Austria

Începând de la 1 februarie 2022, parlamentul din Austria ar putea adopta un proiect de lege propus de partidele SPÖ şi Neos referitor la vaccinarea obligatorie pentru cetățenii austriecii cu vârste de peste 14 ani. Noua lege spune că persoanele care nu s-au vaccinat până la 15 martie 2022 vor primi o amendă de 600 de euro. Persoanele care sunt exceptate de la vaccinarea obligatorie sunt femeile însărcinate, persoanele cu probleme de sănătate, persoanele în fază recuperatorie (timp de 180 zile de la infectare cu COVID) şi persoanele sub 14 ani.

Dacă nici după o perioadă de trei luni nu se vaccinează, austriecii vor mai fi amendați cu încă 600 euro. Austriecii care refuză să se vaccineze după un an, vor fi sancționați cu 2.400 euro. Amenda va ajunge până la 3.600 euro pentru cei care vor refuza să achite amenda anuală.

Cu ce vaccinuri se pot imuniza austriecii

Începând cu 1 februarie, austriecii sunt obligaţi să se vaccineze cu prima doză. A doua doză trebuie administrată la 14-42 zile de la prima vaccinare, iar a treia doză la 120-270 zile de la administrarea primei doze. Austriecii pot alege să se vaccineze cu unul dintre serurile recunoscute legal – Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Constituţional vor lua în considerare propunerile partidelor de opoziţie SPÖ şi Neos. În cursul săptămânii, proiectul de lege va fi trimis spre evaluare și urmează ca Consiliul Naţional şi Consiliul Federal să voteze legea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2021 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.