Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a asistat duminică la botezul ultimilor doi strănepoţi ai săi, la o săptămână după ce a fost nevoită să îşi anuleze prezenţa la o ceremonie oficială, potrivit unei surse din Palatul Buckingham, notează AFP.

Suverana britanică, în vârstă de 95 de ani, a fost văzută într-o jachetă şi cu o pălărie de culoare verde pal la bordul unui Range Rover la sfârşitul zilei, potrivit unor imagini publicate de presa britanică.

August Brooksbank şi Lucas Tindall au fost botezaţi într-o ceremonie privată la Capela All Saints, în domeniul regal Windsor, la aproximativ 50 de kilometri vest de Londra.

Primul este fiul Eugeniei, fiica prinţului Andrew, al doilea fiu al reginei şi al regretatului ei soţ, prinţul Philip.

Al doilea este fiul Zarei Tindall, fiica prinţesei Anne, fiica Elisabetei a II-a.

Cei doi copii botezaţi, născuţi la începutul anului, sunt al 13-lea şi, respectiv, al 24-lea în ordinea succesiunii la tron.

Starea de sănătate a suveranei, care domneşte de aproape 70 de ani, provoacă îngrijorare de când medicii au sfătuit-o să se odihnească, la 20 octombrie, şi a petrecut o noapte în spital pentru o serie de analize "preliminare" a căror natură nu a fost niciodată precizată.

Miercuri, regina Elisabeta a acordat prima audienţă în persoană din ultima lună, primindu-l la Castelul Windsor pe generalul Nick Carter, şeful forţelor armate britanice.

Până atunci, a fost nevoită să anuleze mai multe apariţii publice, dar a acordat, totuşi, audienţe prin legătură video.

Suverana urma să îşi facă reapariţia în public duminică trecută, urmărind de la balcon o ceremonie în memoria victimelor războiului, dar participarea ei a fost anulată în ultimul moment, palatul explicând că suferă de dureri de spate.

La sfârşitul lunii octombrie, regina Elisabeta şi-a mai anulat deplasarea la Glasgow (Scoţia) pentru conferinţa Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP26), unde prinţii Charles, moştenitorul tronului, şi William, fiul lui cel mare, au reprezentat familia regală. AGERPRES.

Citeste si:
Deea Codrea refuză să își boteze copilul. De ce a luat această...
Deea Codrea refuză să își...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.