O străbunică în vârstă de 86 de ani a fost încoronată marţi "Miss Holocaust Survivor" în cadrul unui concurs anual de frumuseţe organizat în Israel în onoarea femeilor care au îndurat ororile genocidului nazist, informează Reuters miercuri.
 

Miss Holocaust Survivor în Israel, o româncă de 86 de ani

Zece concurente - cu vârste cuprinse între 79 şi 90 de ani - au defilat marţi pe podium într-un muzeu din oraşul Haifa, coafate, machiate şi îmbrăcate elegant.

Organizatorii concursului, a cărui ediţie de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat că acesta conferă farmec şi respect unui număr din ce în ce mai mic de femei evreice supravieţuitoare cărora le-a fost furată tinereţea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar care şi-au clădit vieţi noi în Israel.

"După ce am trecut prin Holocaust, nu am visat niciodată ca aş putea ajunge unde mă aflu, cu o familie mare - doi copii, patru nepoţi şi doi strănepoţi", a declarat concurenta Kuka Palmon, care a supravieţuit unui pogrom în ţara sa natală, România. "Totuşi, iată-mă, la această vârstă înaintată, 87 de ani. Este un lucru divin, de nedescris", a adăugat ea.

Câștigătoarea concursului este la fel, o femeie născută în România

Câştigătoarea concursului de marţi, Salina Steinfeld, în vârstă de 86 de ani, s-a născut de asemenea în România, unde a supravieţuit ororilor naziste înainte de a se muta în Israel în 1948, potrivit organizatorilor.

Printre celelalte concurente s-a numărat o femeie născută în Iugoslavia, care a supravieţuit lagărului de concentrare de la Rab din Croaţia de astăzi. Unele voci critice susţin că acest eveniment ar afecta amintirea celor 6 milioane de evrei ucişi de nazişti, informează Agerpres.

Dana Papo, a cărei bunică, Rivka, a concurat marţi, a contestat acest punct de vedere, susţinând că toate concurentele "merită ca întreaga lume să vadă câtă frumuseţe se află în aceste femei care au trecut printr-o asemenea oroare".

Citeste si:
Elevii români vor studia la școală „Istoria Evreilor. Holocaustul”...
Elevii români vor studia la...

"Le vom arată cât de mult le iubim şi le apreciem. Datorită lor, avem un viitor şi o ţară", a declarat ea.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.