Austria a anunţat că, începând de luni, doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală vor avea acces în locuri publice precum restaurante, hoteluri, spaţii culturale, pe fondul unei creşteri a cazurilor de infectare cu coronavirus.
 

Austria a adoptat restricții noi pentru persoanele nevaccinate

Noile restricţii vor intra în vigoare de luni, cu o perioadă de tranziţie de patru săptămâni pentru a-i stimula pe locuitori să se vaccineze, a declarat vineri cancelarul Alexander Schallenberg.

În perioada de tranziţie, va fi permis accesul persoanelor vaccinate cu o primă doză şi care prezintă, în plus, un test RT-PCR negativ, după care el va fi limitat la cei vaccinaţi cu schema completă sau care s-au vindecat de COVID-19.

''Nimeni nu poate diviza societatea, dar este responsabilitatea noastră să protejăm populaţia ţării'', a subliniat cancelarul într-o conferinţă de presă.

Peste 9.300 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Noile reguli se vor aplica în restaurante, cafenele, hoteluri, frizerii, la evenimente cu peste 25 de persoane, dar şi la instalaţiile de schi din staţiunile montane. Joi, capitala Viena anunţase restricţii similare.

Austria, ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a raportat vineri peste 9.300 de cazuri noi de infectare, un record pe anul 2021. Bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 este de peste 11.450.

Pe lângă îngrijorarea provocată de umplerea secţiilor de terapie intensivă din spitale, Austria, foarte dependentă de turism, se teme să nu fie plasată de alte state pe lista roşie, a ţările de evitat, din cauza propagării rapide a coronavirusului. În jur de 64 % din populaţie este vaccinată cu schema completă, sub media de 67% din ansamblul Uniunii Europene, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.