O fetiță de șapte ani din Anglia a murit după ce a început să se simtă din ce în ce mai obosită și să întâmpine dificultăți la înghițire. Mama copilei a considerat că nu e ceva grav, astfel că a amânat vizita la medic până în punctul în care fata a început să vorbească din ce în ce mai greu.

Simptomul banal care a prevestit moartea unei fetițe de 7 ani din Anglia

Claudia Carrick, din Marea Britanie, a început să se plângă de oboseală și de faptul că înghite cu dificultate în luna ianuarie. Mama Allison, în vârstă de 40 de ani, s-a gândit că poate fi doar o perioadă prin care trece fiecare copil la un moment dat, dar a programat-o la medicul de familie pentru un consult. Înainte de a fi văzută de un specialist, simptomele au început să fie din ce în ce mai evidente.

Fetița a fost dusă de urgență la Spitalul de Copii „Alder Hey” din Liverpool, unde doctorii i-au găsit lichid pe creier. Claudia a fost operată a doua zi, iar specialiștii au constatat că, în realitate, copila avea o tumoră inoperabilă pe creier, numită Glioma Pontină Intrinsecă Difuză (FIPG). Mama Claudiei a aflat tragica veste pe 16 februarie. Fără a i se putea da un tratament, i s-a spus că pruncul ei ar mai putea trăi o lună. Dacă va accepta radioterapia pentru acesta, ar mai putea supraviețui între 9 și 12 luni.

„Am fost șocați. A 40-a aniversare a mea era în trei zile, iar Claudia îmi planificase o petrecere-surpriză. Nu-mi venea să cred cât de repede s-au destrămat viețile noastre”, a spus Allison, mama fetiței, potrivit Daily Mirror.

Claudia a fost internată în spital pentru tratament. Pe 8 iulie, micuța a murit la spital, cu mama ei lângă pat. La înmormântarea ei, cei dragi s-au îmbrăcat în costume Disney și au cântat melodii pe care ea le iubea.

„Am organizat o mare petrecere pentru copii după înmormântare, cu baloane, un castel gonflabil, jocuri și dulciuri. Claudia i-ar fi plăcut. Mie și lui Robin ne e dor de ea în fiecare zi, însă știu că ea trăiește în continuare prin fratele ei, așa că mă liniștesc cu asta”, a mai spus mama fetei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.