Prințesa japoneză Mako a decis că va renunța la statutul său regal și la compensația de milioane de dolari care i se cuvine după renunțarea la titlu, toate acestea pentru a se putea căsători cu un coleg de facultate.

Prințesă din Asia, renunță la statutul său regal pentru a se putea căsători cu bărbatul iubit

Nepoata fostului împărat Akihito în vârstă de 29 de ani și fostul ei coleg de școală, Kei Komuro, au anunțat că se logodesc în anul 2017. La un an după, cuplul a anunțat că amână nunta deoarece au nevoie de mai mult timp pentru a-și planifica viitorul.

Potrivit unei legi japoneze foarte vechi, căsătoria dintre un membru al familiei regale și un om simplu este posibilă doar dacă se renunță la statul regal și la toate beneficiile acestui titlu.

Persoanele care renunță la statutul regal au dreptul la o compensație bănească. Prințesa japoneză intenționează să renunțe și la acest beneficiu, o compensație de 150 de milioane de yeni, adică 1,35 milioane de dolari. Toate acestea din cauza mai multor controverse stârnite de logodnicul ei. Decizia trebuie aprobată de Guvern și se pare că o va face fără probleme, potrivit CNN.

Ce se întâmplă dacă renunți la statutul regal

Presa japoneză afirmă că data nunții cuplului ar putea fi anunțată în octombrie. Logodnicul prințesei Mako a fost surprins în New York. Acesta purta o ținută lejeră, avea părul lung și prins într-o coadă de cal, lucru ce a declanșat o revoltă a japonezilor pe rețelele sociale.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Presa mai menționează că cei doi ar avea în plan să se mute cu traiul în Statele Unite.

Legea imperială japoneză spune că tronul este transmis doar moștenitorilor bărbați. Aceeași lege mai menționează că prințesele își pierd statutul regal dacă aleg să se căsătorească cu oameni de rând.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.