După victoria pe care au obținut-o Social Democrații la alegerile din Germania, aceștia au înaintat-o pe Franziska Giffey la funcția de primar al capitalei germane, aceasta urmând să devină prima femeie primar a Berlinului.

Prima femeie primar al Berlinului

Franziska Giffey în vârstă de 43 de ani a fost Ministru al Familiei în guvernul fostului cancelar german, Angelei Merkel în perioada 2018-2021 și urmează să devină noul primar al Berlinului, după ce Michael Muller a renunțat la candidatura sa. Giffey a fost primarul orașului Neukölln din Berlin din aprilie 2015 până în martie 2018.

Anterior, capitala Germaniei a mai fost condusă de o femeie, social-democrata Louise Schroeder, dar ca primar interimar pentru o scurtă perioadă de timp, între anii 1947 şi 1948.

SPD a câștigat alegerile în Germania

În urma alegerilor de duminică, Partidul Social Democrat din Germania a obținut un rezultat de 24,1%, puțin mai slabă față de rezultatul din 2016 când au acumulat 21,6% din voturi. Verzii au crescut de la 15,2% la 18,9%.

La nivelul primăriei, SPD are în vedere o coaliție cu Verzii și Die Linke.

Giffey a fost nevoită să se retragă din funcția de ministru în luna mai din cauza unui scandal cu privire la plagierea tezei sale de doctorat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.