În această dimineață, un puternic cutremur a zguduit insula Creta din Grecia, a anunțat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Cutremur puternic pe insula Creta din Grecia

Insula Creta a avut parte în această dimineață la ora 09:17 de un cutremur puternic. Institutul Geodinamic a menționat că ar fi vorba despre o magnitudine de 5,8 pe scara Richter.

Epicentrul seismului s-a aflat la 22 km nord-vest de Arvi, 78 km sud de Heraklion, la o adâncime de 5 km. Institutul Euro-Mediteranean a estimat cutremurul la 6,2 pe scara Richter, potrivit kathimerini.gr.

Nu există victime în urma seismului

Presa locală a anunțat că seismul a fost într-atât de puternic, încât acesta a fost resimțit nu numai în Heraklion, ci și pe întreaga insulă.

Se pare că în Arkalochori și în satele din jur, cutremurul ar fi provocat daune, iar în biserica Agia Fotini din Roussochoria au fost raportate pagube importante.

Autoritățile au anunțat că un bărbat a murit, iar alte 9 persoane au fost rănite în urma seismului produs în această dimineață pe insula Creta. De asemenea, mai multe clădiri au fost avariate.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.