Germania va lansa monede de aur cu chipul Angelei Merkel pentru a sărbători 16 ani de activitate a celei care a fost numită „Doamna de Fier a Europei”.

Monede din aur cu portretul Angelei Merkel

Pentru a marca cei 16 ani în funcție a cancelarului german Angela Merkel, magazinele online germane de monede și metale prețioase, vor vinde monede suvenir cu chipul fostului cancelar german.

Moneda are gravați anii în care Merkel a fost cancelar: 2005-2021. Suvenirul va avea o greutate de 0,3 grame și va costa 49 de euro, potrivit Report News Agency.

Astăzi în Germania se desfășoară alegeri pentru Bundestag-ul Republicii Federale Germania, iar în urma acestora se va forma un nou guvern și va fi numit un nou cancelar.

Cine este Angela Merkel

Angela Dorotheea Merkel s-a născut într-o Europă divizată de Cortina de Fier, fiind fiică de pastor. La vârsta de șapte ani, propria ţară avea să fie despărţită de un zid ridicat în mijlocul Berlinului. După reunificarea țărilor, Merkel a debutat în politică, la îndrumarea fostului cancelar, Helmut Kohl.

Retail jobs

Acesta o alinta "fata mea". În anul 2000, profitând de un scandal financiar în cadrul partidului, îi ia locul la conducerea creştin-democraţilor germani.

Cinci ani mai târziu a fost aleasă pentru prima dată cancelar, funcție pe care a exercitat-o timp de 16 ani. În septembrie 2021 a anunțat că nu va mai candida la această funcție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.