În urma ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că începând de la 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi nu mai pot intra în Marea Britanie şi Irlanda de Nord doar cu buletinul. Aceștia vor avea nevoie de pașaportul valabil.

Românii nerezidenți nu vor mai putea intra doar cu buletinul în Marea Britanie

„Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, informază MAE.

Potrivit informațiilor oferite de către autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Marea Britanie, care vor încălca regulie li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Noi condiții de intrare în Marea Britanie pentru românii nerezidenți

MAE amintește că de la 1 ianuarie 2021, cetățenii români nerezidenți pot călători spre/ tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în scop turistic/vizită, pentru perioade de scurtă durată, de până la 6 luni într-un an, fără a fi nevoie de o viză de intrare.

Cetățenii români nerezidenți care doresc să efectueze o călătorie pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni (în scopul unui loc de muncă, pentru studii etc.) au nevoie de o viză de intrare eliberată de autoritățile britanice, în conformitate cu sistemul de imigrație bazat pe puncte.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.