În urma ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că începând de la 1 octombrie 2021, cetăţenii europeni nerezidenţi nu mai pot intra în Marea Britanie şi Irlanda de Nord doar cu buletinul. Aceștia vor avea nevoie de pașaportul valabil.

Românii nerezidenți nu vor mai putea intra doar cu buletinul în Marea Britanie

„Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, informază MAE.

Potrivit informațiilor oferite de către autorităţile britanice, cetăţenilor europeni, inclusiv cetăţenilor români, nerezidenţi în Marea Britanie, care vor încălca regulie li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Noi condiții de intrare în Marea Britanie pentru românii nerezidenți

MAE amintește că de la 1 ianuarie 2021, cetățenii români nerezidenți pot călători spre/ tranzita prin Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în scop turistic/vizită, pentru perioade de scurtă durată, de până la 6 luni într-un an, fără a fi nevoie de o viză de intrare.

Cetățenii români nerezidenți care doresc să efectueze o călătorie pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de șase luni (în scopul unui loc de muncă, pentru studii etc.) au nevoie de o viză de intrare eliberată de autoritățile britanice, în conformitate cu sistemul de imigrație bazat pe puncte.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.