​​​​​​Peste o mie de călugări ce slujesc în lăcașurile de pe muntele Athos din Grecia s-au infectat cu coronavirus. Opt dintre aceștia au decedat. Zeci de călugări au fost internați în secțiile de terapie intensivă din cauza stării grave de sănătate.

Mii de călugări de pe muntele Athos, infectați cu COVID-19

Un focar de coronavirus a lovit muntele Athos, în urma căruia mii de călugări au fost testați pozitiv la COVID-19. Cazurile de infectare din mănăstirile din Grecia au crescut considerabil, 50% din populație fiind infectată.

Zeci de călugări au fost internați în secțiile de terapie intensivă, iar opt dintre aceștia au decedat în urma infectării, potrivit greekcitytimes.com. 25 de călugări de la mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly au fost internați în spital. A fost înregistrat și un deces din cauza infectării cu coronavirus. Alte 16 cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate la Agios Nektarios din Aegina, iar în mai multe mănăstiri din Evros și Evia a fost raportate câte un deces.

Noua variantă de coronavirus

Noua tulpină de coronavirus, Delta, se pare că face ravagii colosale în lume. Aceasta este mult mai agresivă față de variantele anterioare și se transmite mult mai rapid. La nivel mondial, cazurile de infectare au explodat în ultimele luni, lucru ce a dus la reintroducerea restricțiilor din primăvara trecută.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să se vaccineze anti-Covid-19 pentru a preveni formele grave ale bolii. În unele țări se începe vaccinarea cu cea de-a treia doză, iar alte state au recurs la vaccinarea copiilor în vârstă de până la 12 ani.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.