Solista grupului vocal Baccara, Maria Mendiola, sa stins din viață sâmbătă la Madrid, la vârsta de 69 de ani, potrivit BBC .

Solista grupei Baccara, Maria Mendiola, a decedat

Trista veste a fost anunțată de colega de trupă a interpretei, Cristina Sevilla.

„Draga mea Maria, o artistă minunată, dar mai presus de toate prietena mea, ne-a părăsit azi. Nu pot decât să-ți mulțumesc pentru dragostea pe care am primit-o din partea ta ” , a scris pe pagina sa de Instagram, Cristina Sevilla.

În anul 1977, Maria Mendiola împreună cu Mayte Mateos au format cunoscută trupă Baccara. Solistele au cântat piese celbere precum „Yes Sir, I Can Boogie”, „Don't Leave Me This Way” sau „Sorry I'm a Lady”.

Două versiuni ale trupei Baccara

La jumătatea anilor '80, Mendiola și Matei au decis să înceteze colaborarea și să o ia fiecare pe drumuri diferite. Artistele au lansat două versiuni ale trupei - Baccara și New Baccara - au înregistrat piese și au susținut concerte separate.

Colaborarea lui Mendiola cu Marisa Pérez a fost cea mai de succes, cu piese precum „Touch Me”, „Fantasy Boy” și „Call Me Up”.

În anul 2008, Marisa Pérez a fost diagnosticată cu artrită și a decis să se retragă din trupă. Aceasta a fost înlocuită de Cristina Sevilla.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.