Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internațional, organizat în Piața Eroilor din Budapesta, și se va întâlni cu lideri politici ai acestor țări centru-europene, pentru a-și continuă apoi vizita de trei zile în Slovacia.

Papa Francisc, călătorie de 4 zile în Ungaria și Slovacia

Așa cum a anunțat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de "o călătorie spirituală", prilejuită de încheiere Congresului Euharistic Internațional care se desfășoară în capitala ungară.

Papa a ajuns la Budapesta la 5:45 GMT și urmează să se întâlnească la Muzeul de Belle Arte cu președinții ungar, János Áder, și cu premierul țării, Viktor Orbán. La întrevederi va fi prezent și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

După întâlnirea de jumătate de oră, papa se va reuni cu episcopii catolici și cu reprezentanții celorlalte Biserici și ai comunităților ebraice din Ungaria.

Prima călătorie a papei după operația de colon

La ora 9:30 GMT este nevoie ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piața Eroilor în fața unei mulțumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.

După liturghie și rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroport din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, trebuie să continue vizita la Bratislava.

Este vorba de prima călătorie a papei, după operația sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, și una dintre cele mai lungi ale turneului său internațional, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.