Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internațional, organizat în Piața Eroilor din Budapesta, și se va întâlni cu lideri politici ai acestor țări centru-europene, pentru a-și continuă apoi vizita de trei zile în Slovacia.

Papa Francisc, călătorie de 4 zile în Ungaria și Slovacia

Așa cum a anunțat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de "o călătorie spirituală", prilejuită de încheiere Congresului Euharistic Internațional care se desfășoară în capitala ungară.

Papa a ajuns la Budapesta la 5:45 GMT și urmează să se întâlnească la Muzeul de Belle Arte cu președinții ungar, János Áder, și cu premierul țării, Viktor Orbán. La întrevederi va fi prezent și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

După întâlnirea de jumătate de oră, papa se va reuni cu episcopii catolici și cu reprezentanții celorlalte Biserici și ai comunităților ebraice din Ungaria.

Prima călătorie a papei după operația de colon

La ora 9:30 GMT este nevoie ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piața Eroilor în fața unei mulțumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.

Citeste si:
România și Ungaria au cea mai ieftină băutură din Uniunea Europeană
România și Ungaria au cea mai...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

După liturghie și rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroport din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, trebuie să continue vizita la Bratislava.

Este vorba de prima călătorie a papei, după operația sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, și una dintre cele mai lungi ale turneului său internațional, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.