Agenția britanică de combatere a criminalității (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) de pe un iaht interceptat în larg coastei de sud a Angliei.

Peste 2 tone de cocaină, confiscate de pe un iaht din Anglia

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani - un britanic și cinci nicaraguani - au fost arestați în această operațiune, desfășurată joi cu sprijinul poliției federale australiene și a poliției britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat.

În momentul arestării lor, ei se află la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican și care provin din Caraibe.

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperiți în timpul percheziției ambarcațiunilor, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Drogurile erau preconizate spre vânzarea în Marea Britanie

Potrivit NCA, poliția federală australiană a furnizat, pentru această operațiune, informații strânse ca parte a anchetei sale "Ironside", care în iunie a condus la o gigantică reprezintă la nivel mondial împotriva criminalității organizate, datorită infiltrării unei aplicații (Anom) folosite pentru schimbări de mesaje codificat între infractori, informează Agerpres.

"Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi revândute în comunități în Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea și suferința" , a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

"Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracțional organizat și capacitatea sa de a funcționa" , a adăugat el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.