Agenția britanică de combatere a criminalității (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) de pe un iaht interceptat în larg coastei de sud a Angliei.

Peste 2 tone de cocaină, confiscate de pe un iaht din Anglia

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani - un britanic și cinci nicaraguani - au fost arestați în această operațiune, desfășurată joi cu sprijinul poliției federale australiene și a poliției britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat.

În momentul arestării lor, ei se află la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican și care provin din Caraibe.

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperiți în timpul percheziției ambarcațiunilor, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Drogurile erau preconizate spre vânzarea în Marea Britanie

Potrivit NCA, poliția federală australiană a furnizat, pentru această operațiune, informații strânse ca parte a anchetei sale "Ironside", care în iunie a condus la o gigantică reprezintă la nivel mondial împotriva criminalității organizate, datorită infiltrării unei aplicații (Anom) folosite pentru schimbări de mesaje codificat între infractori, informează Agerpres.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

"Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi revândute în comunități în Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea și suferința" , a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

"Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracțional organizat și capacitatea sa de a funcționa" , a adăugat el.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.