Șase deținuți palestinieni au reușit să evadeze dintr-o închisoare de maximă siguranță din Israel. Autorități locale au anunțat că fugarii sunt membri unor grupuri militante.

Șase palestinieni au evadat dintr-o închiasoare din Israel

Cinci dintre palestinienii care au evadat fac parte din gruparea Jihadul Islamic, iar a șasea persoană este un fost comandant la o față armate afiliată partidului Fatah.

Toți șase palestinieni erau colegi de celulă. Aceștia au reușit să evadeze după ce au săpat un tunel afară din închisoarea Gilboa.

Palestinienii vor să ajungă în Cisiordania

„Noaptea trecută am primit o serie de apeluri privind indivizi suspecți într-o zonă agricolă, iar responsabilități închise au descoperit că cei șase au evadat din celula lor ”, a declarat Eli Levy, purtător de cuvânt al poliției israeliene.

Forțele de securitate sunt de păreri că aceștia vor ajunge în Cisiordania, un teritoriu ce este ocupat de Israel, unde Autoritatea Palestiniană are drepturi liminate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.