Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) nu susține în niciun fel introducerea vaccinurilor Covid pentru copiii sănătoși care au între 12 și 15 ani. De ce au făcut experții englezi aceste afirmații!

Comitetul ştiinţific care supraveghează campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit preferă să abordeze situația diferit față de alte țării. Acesta vrea să aibă o abordare precaută în ceea ce îi privește pe copiii perfect sănătoși, pentru că că există incertitudini în ceea ce privește impactul pe termen lung al efectelor secundare rare ale acestor vaccinuri.

Ce spun experții despre vaccinul Covid în cazul copiilor

"Poziţia JCVI este că, per total, beneficiile pentru sănătate ale vaccinării anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani sunt marginal mai mari decât potenţialele prejudicii", a declarat profesorul Wei Shen Lim, preşedintele consiliului pentru imunizarea anti-COVID-19 din cadrul JCVI.

În plus, experții sunt de părere că ar trebui să fie vaccinați doar cei care care sunt predispuși să facă forme grave de COVID-19. Ceilalți, în schimb, ar trebui să mai aștepte.

Citeste si:
Cîțu: Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați ca să intre la...
Cîțu: Copiii între 6 și 12...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

"Dacă avem o abordare precaută, această marjă de beneficiu este considerată prea mică pentru a susţine vaccinarea universală anti-COVID-19 pentru acest interval de vârstă, în acest moment", a mai declarat elTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.