Începând cu 1 septembrie, în Italia, certificatele digitale COVID-19 devin obligatorii în mijloacele de transport comun și în școli. La începutul lunii august, acestea au devenit obligatorii în restaurante, muzee, baruri și săli de spectacole.

Certificatul digital COVID-19, obligatoriu în școlile și transportul comun din Italia

Certificatul digital COVID va fi obligatoriu pentru a fi prezentat în anumite mijloace de transport publice şi private până la sfârșitul acestui an. Obligatoriu va fi și la bordul avioanelor cu zbor intern, nave şi feriboturi pentru transportul între regiuni.

Certificatul este necesar şi pe trenurile Intercity, Intercity Night şi High Speed, dar şi în autobuzele care efectuează rute care leagă două sau trei regiuni.

Documentul însă nu este obligatoriu pentru transportul public local, în zona albă şi în cea galbenă. Măsura purtării măștii de protecție rămâne în continuare în vigoare.

Teste gratuite asigurate de Ministerul Educației

Personalul care activează în instituțiile de învățământ, profesori, portarii, personal tehnic şi administrativ sunt obligați de la 1 septembrie, să prezinte certificatul digital. Persoanele care încă nu s-au vaccinat din anumite motive de sănătate, vor fi asigurați cu teste gratuite achitate de Ministerul Educaţiei.

Restul lucrătorilor care nu vor prezenta certificatului verde, la 5 zile de absenţă nejustificată, se vor alege cu suspendarea contractului de muncă şi a salariului, anunță autoritățile italiene.

Din 1 septembrie până pe 13 septembrie, certificatul digital va fi verificat cu ajutorul unei aplicaţii, iar după aceasta va urma o procedură automatizată care va ușura procesul de verificare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.