Zona București-Ilfov a fost introdusă pe lista roșie cu risc epidemiologic a Spaniei. În conformitate cu această schimbare, regulile de călătorie pentru românii din această zonă s-au modificat.

Zona Bucureșri-Ilfov, pe lista roșie a Spaniei

Ambasada României din Spania a anunțat că începând cu 30 august, pasagerii care călătoresc pe cale aeriană și provin din orașul București și județul Ilfov trebuie să prezinte certificat digital european care demonstrează vaccinarea cu schema completă, certificat cu recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei. De asemenea, aceștia trebuie să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Copiii sub 12 ani sunt scutiți de test sau certificat de vaccinare, însă trebuie să completeze formularul electronic. Restul regiunilor din România se află pe lista verde a Spaniei, iar regulile de călătorie rămân neschimbate. Românii ce vor călători în Spania vor fi nevoiți doar să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Spania, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic

Românii care au de gând să meargă în vacanță pe insulele Canare, la cazarea în hotel vor trebui să prezinte un test PCR sau test antigen, acestea fiind realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Testul este o măsură obligatorie pentru toate persoanele mai mari de 6 ani. Călătorii care vor prezenta certificatul de vaccinare completă sau un certificat cu recuperarea post-Covid din ultimele 6 luni, vor fi scutiți de test.

În continuare Spania se află pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.