Zona București-Ilfov a fost introdusă pe lista roșie cu risc epidemiologic a Spaniei. În conformitate cu această schimbare, regulile de călătorie pentru românii din această zonă s-au modificat.

Zona Bucureșri-Ilfov, pe lista roșie a Spaniei

Ambasada României din Spania a anunțat că începând cu 30 august, pasagerii care călătoresc pe cale aeriană și provin din orașul București și județul Ilfov trebuie să prezinte certificat digital european care demonstrează vaccinarea cu schema completă, certificat cu recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei. De asemenea, aceștia trebuie să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Copiii sub 12 ani sunt scutiți de test sau certificat de vaccinare, însă trebuie să completeze formularul electronic. Restul regiunilor din România se află pe lista verde a Spaniei, iar regulile de călătorie rămân neschimbate. Românii ce vor călători în Spania vor fi nevoiți doar să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Spania, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic

Românii care au de gând să meargă în vacanță pe insulele Canare, la cazarea în hotel vor trebui să prezinte un test PCR sau test antigen, acestea fiind realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Testul este o măsură obligatorie pentru toate persoanele mai mari de 6 ani. Călătorii care vor prezenta certificatul de vaccinare completă sau un certificat cu recuperarea post-Covid din ultimele 6 luni, vor fi scutiți de test.

Citeste si:
Mara Banică, suspectă de COVID-19! Vedeta este însărcinată în șase...
Mara Banică, suspectă de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În continuare Spania se află pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.