Un cântăreț afgan de muzică populară a fost împușcat de talibani într-o zonă izolată din munți, în condiții neclare. Fostul ministru de Interne afgan a vorbit despre moartea bărbatului, iar talbanii au transmis că vor investiga incidentul. În provincia Kandahar au fost interzise difuzarea de muzică, dar și vocile de femei la radio și TV.

Un cântăreț afgan de muzică populară a fost împușcat de talibani

Uciderea lui Fawad Andarabi a fost relatată de agenția AP, care a notat că talibanii au mers mai întâi acasă la artist, unde au făcut percheziții și chiar au băut un ceai cu muzicianul, conform The Guardian. Ceva s-a schimbat vineri, a mărturisit fiul lui Andarabi, Jawad, care vrea acum dreptate pentru părintele său. Un consiliu local al talibanilor a promis că-l va pedepsi pe călău.

“Era complet nevinovat, un cântăreț care voia doar să distreze lumea”, a declarat fiul solistului.

“L-au împușcat în cap, la el la fermă”, a completat acesta.

Fawad Andarabi cânta la ghichak, un fel de lăută cu arcuș, iar cântecele sale erau despre locul său de naștere și despre poporul afgan. Interpretul ar fi fost târât afară din casa sa și împușcat de talibani.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că investighează incidentul, după ce fostul ministru de Interne, Masoud Andarabi, a declarat că Fawad Andarabi a fost „ucis cu brutalitate” de talibani.

Pajhwok, cea mai mare agenție de știri din Afghanistan, a informat că talibanii au interzis difuzarea de muzică și vocile femeiești la radio și televizor în provincia Kandahar.

Taliban’s brutality continues in Andarab. Today they brutally killed folkloric singer, Fawad Andarabi who simply was brining joy to this valley and its people. As he sang here “our beautiful valley….land of our forefathers…” will not submit to Taliban’s brutality. pic.twitter.com/3Jc1DnpqDH— Masoud Andarabi (@andarabi) August 28, 2021


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.