O judecătoare americană a impus miercuri sancţiuni împotriva lui Sidney Powell, o fostă avocată a echipei de campanie a lui Donald Trump, şi a altor apărători, pentru o acţiune juridică deschisă în statul Michigan, în scopul de a obţine invalidarea victoriei în alegeri a președintelui Joe Biden, relatează Reuters.

Într-un verdict scris foarte aşteptat, judecătoarea districtuală Linda Parker din Detroit a apreciat că avocaţii lui Trump ar fi trebuit să investigheze cu mai multă atenţie acuzaţiile fostului preşedinte republican de fraudă electorală înainte de a deschide acţiunea juridică.

Judecătoarea Parker a cerut oficial ca un organism disciplinar să investigheze dacă avocaţii pro-Trump ar trebui excluşi din barou. De asemenea, judecătoarea le-a dispus avocaţilor să participe la cursuri privind exigenţele etice ale deschiderii unui proces şi să-i despăgubească pe oficialii locali electorali pentru cheltuielile juridice.

"Această acţiune reprezintă un abuz istoric şi profund al procesului judiciar", a menţionat Parker în decizia ei.

Linda Parker a spus că Sidney Powell şi colegul ei din acest caz "şi-au desconsiderat jurământul, nu au ţinut cont de reguli şi au încercat să submineze integritatea sistemului judiciar pe parcurs".

Judecătoarea Parker a respins procesul din Michigan din decembrie, afirmând într-o decizie scrisă că acuzaţiile lui Sidney Powell privind fraudele de la vot "nu sunt decât speculaţii şi supoziţii" şi că, oricum, avocata din Texas a aşteptat prea mult timp pentru a declanşa acţiunea.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.