Ministrul Apărării din Marea Britanie a decis evacuarea câinilor și pisicilor dintr-un adăpost din Kabul, ce a fost înființat de un fost soldat din marină.

Marea Britanie evacuează animale de companie din Kabul

„Dacă aduce animalele, o să găsim un interval de aterizare pentru avionul lui”, a scris pe Twitter ministrul.

Paul Farthing, un fost soldat din marină, a creat un adăpost și are în grijă aproximativ 140 de câini și 60 de pisici.

În cadrul unor dezbateri din ultimele zile în Marea Britanie, în contextul în care mii de afgani înceară să părăsească cu orice preț teritoriul țării, subiectul evacuării animalelor de companie a fost destul de controversat.

Peste 10.000 de afgani evacuați de Marea Britanie

Ministrul Apărării a declarat că nu va „acorda prioritate animalelor în faţa bărbaţilor, femeilor şi copiilor care bat disperaţi la porţi”.

Citeste si:
Românii nerezidenți nu vor mai putea intra în Marea Britanie doar...
Începând cu 1 octombrie,...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Declaraţia sa a stârnit un val puternic de critici. „Să-şi dea demisia”, a fost reacția lui Dominic Dyer, un activist pentru drepturile animalelor. În cele din urmă, în urma intervenţiei premierului Boris Johnson, ministrul Ben Wallace a cedat la acest subiect.

Marea Britanie a reușit să evacueze peste 10.000 de cetățeni din Afganistan. Ministrul britanic de Externe a menționat că se vor face evacuări ale afganilor până la sfârșitul lunii august.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.