Ministrul Apărării din Marea Britanie a decis evacuarea câinilor și pisicilor dintr-un adăpost din Kabul, ce a fost înființat de un fost soldat din marină.

Marea Britanie evacuează animale de companie din Kabul

„Dacă aduce animalele, o să găsim un interval de aterizare pentru avionul lui”, a scris pe Twitter ministrul.

Paul Farthing, un fost soldat din marină, a creat un adăpost și are în grijă aproximativ 140 de câini și 60 de pisici.

În cadrul unor dezbateri din ultimele zile în Marea Britanie, în contextul în care mii de afgani înceară să părăsească cu orice preț teritoriul țării, subiectul evacuării animalelor de companie a fost destul de controversat.

Peste 10.000 de afgani evacuați de Marea Britanie

Ministrul Apărării a declarat că nu va „acorda prioritate animalelor în faţa bărbaţilor, femeilor şi copiilor care bat disperaţi la porţi”.

Declaraţia sa a stârnit un val puternic de critici. „Să-şi dea demisia”, a fost reacția lui Dominic Dyer, un activist pentru drepturile animalelor. În cele din urmă, în urma intervenţiei premierului Boris Johnson, ministrul Ben Wallace a cedat la acest subiect.

Marea Britanie a reușit să evacueze peste 10.000 de cetățeni din Afganistan. Ministrul britanic de Externe a menționat că se vor face evacuări ale afganilor până la sfârșitul lunii august.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.