Două persoane au suferit arsuri în urma unui atac cu acid sulfuric marţi seara într-o staţie de metrou la Tokyo, iar agresorul lor este căutat în continuare, au anunţat miercuri poliţia şi media japoneze.

Atac cu acid la metroul din Tokyo

În timp ce urca pe o scară rulantă în staţie, un tânăr de 22 de ani a fost ars la faţă de un lichid aruncat de un individ care a luat-o apoi la fugă, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Lichidul era acid sulfuric, conform canalului televiziunii publice nipone NHK. O femeie de 34 de ani, care a alunecat, fost uşor arsă la picioare din cauza aceluiaşi lichid.

Această agresiune în staţia de metrou Shirokane-Takanawa, în plin centrul capitalei nipone, survine în condiţiile în care la Tokyo au început marţi Jocurile paralimpice, cu adoptarea de măsuri de înaltă securitate.

Jocurile paralimpice, desfășurate cu reguli stricte

Jocurile sunt programate să dureze până în 5 septembrie şi se desfăşoară cu uşile închise din cauza pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii august, în timp ce se desfăşurau Jocurile Olimpice, un atac cu cuţitul a avut loc într-un tren dintr-o suburbie a capitalei nipone, soldat cu zece răniţi. Autorul faptelor, un japonez de 30 de ani, a fost reţinut rapid.

Actele de violenţă de acest tip sunt totuşi rare în Japonia, unde legislaţia asupra armelor de foc este extrem de strictă, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.