Autoritățile din Grecia au anunțat că persoanele care nu s-au imunizat contra COVID-19, nu vor mai putea beneficia de testarea gratuită. Această măsură are drept scop stimularea populației de a se vaccina.

Persoanele nevaccinate din Grecia nu vor mai beneficia de testarea gratuită

Această nouă măsura va intra în vigoare începând cu 13 septembrie, iar persoanele nevaccinate vor fi nevoite să se testeze o dată sau chiar de două ori pe săptămână, în funcţie de profesia pe care o au, testarea fiind achitată din propriul buzunar.

În Grecia, preţul unui test rapid este de 10 euro.

6 milioane de greci vaccinați

Autorităţile elene au declarat că aproximativ 6 dintre cele 11 milioane de locuitori s-au imunizat deja cu una sau două doze de vaccin anti-Covid-19. Ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias susține că aceste măsuri nu sunt punitive.

„Ele reprezintă datoria noastră faţă de toţi cei care au trecut cu grijă prin 18 luni de pandemie, cei care şi-au pierdut magazinele, locurile de muncă, care au fost nevoiţi să lucreze de acasă pentru a se proteja”.

De la începutul pandemiei cu raportarea primului caz în luna februarie 2020, Grecia a raportat 13.422 de decese din cauza virusului Covid-19 și peste 562.000 de infectări.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.