Israelul a raportat în ultimele 24 de ore, aproximativ 10.000 de noi cazuri de infectări cu coronavirus. Ultima dată, o astfel de explozie de cazuri a avut loc în luna ianuarie.

Aproximativ 10.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Aceasta este o explozie de cazuri pentru Israel, după ce doar câteva săptămâni în urmă, numărul cazurilor zilnice era stabil.

Potrivit Ministerului Sănătății, 6,63% din aproximativ 153.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore au avut un rezultat pozitiv. Din cauza infectării cu Covid, douăsprezece bolnavi au murit, iar numărul de bolnavi grav a scăzut la 678.

Cel mai mare număr de infectări, la copii sub 9 ani

Cel mai mare număr de infectări a fost înregistrat în rândul copiilor cu vârstade până la 9 ani. Din luna iunie, numărul cazurilor de coronavirus din Israel au început să crească semnificativ.

La momentul actual, doar 59% din aproximativ 9,4 milioane din populația țării au fost vaccinaţi după schema completă. Un procent de 17% au fost imunizați deja cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Vaccinarea în Israel

Israelul a fost una dintre primele țări din lume unde campania de vaccinare a mers foarte productiv. Oamenii au fost vaccinați în masă pentru a preveni răspândirea virusului.

Odată cu apariția tulpinei Delta, lucrurile s-au agravat, aceasta fiind mai agresivă față de celelalte versiuni ale virusului. Specialiștii în sănătate preconizează un al patrulea val comun în lume de pandemie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.