Creatorul vestitului joc Sudoku, Maki Kaji, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. De asemenea, acesta a fondat în anul 1983 Nikoli, primul magazin de puzzle-uri din Japonia.

Creatorul jocului Sudoku a decedat

Din japoneză, sudoku înseamnă „număr” şi „unic”. De aici a luat naștere și regula jocului care spune că jucătorii trebuie să plaseze numerele de la 1 la 9 în rânduri, coloane şi blocuri fără a le repeta.

Ideea jocului a pornit de la pătratul latin, care a fost inventat de Leonhard Euler, un matematician elvețian în secolul al XVIII-lea în Europa. Versiunea modernă a jocului este diferită de concepția lui Maki Kaji.

Acesta a combinat mai multe elemente preluate din mai multe jocuri, pentru ca la mijlocul manilor 80' să creeze jocul puzzle pe care l-a denumit „sudoku”.

Campionat mondial de Sudoku

Jocul Sudoku a devenit vestit în toată lumea datorită ziarului britanic The Times, care a început să îl tipărească. Popularitatea jocului a crescut odată ce a fost creat și în format digital. Începând cu anul 2006, anula se organizează un campionat mondial de Sudoku.

Citeste si:
Bărbat decedat după ce a fost lovit de un TIR pe o trecere de...
Un bărbat a decedat după ce a...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Maki Kaji a continuat crearea și dezvoltarea puzzle-urilor cu ajutorul cititorilor revistei sale trimestriale. Acesta a renunțat la conducerea companiei sale în luna iulie, din cauza unor probleme de sănătate.

Ziarul japonez Mainichi, l-a menționat pe Kaji pentru introducerea cuvântului „Sudoku” în dicţionarul Oxford.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.