Autoritățile din Serbia au autorizat a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit și oricare altă persoană care a fost imunizată în urmă cu cel puțin șase luni.

Serbia a aprobat a treia doză de vaccin contra coronavirus

În Serbia, numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 este într-o continuă creștere din cauza tulpinei Delta. În ultima săptămână au fost raportate în medie, peste 900 de cazuri pe zi. La moment, peste 50% din populaţie este vaccinată.

Darija Kisic Tepavcevic, medic şi ministrul Muncii din Serbia, a declarat că începând de marți, persoanele cu sistemul imunitar slăbit vor putea fi vaccinate cu a treia doză.

Ce vaccin va fi folosit pentru a treia doză

„Cetăţenii care au primit vaccinul anti-COVID-19 cu cel puţin şase luni în urmă pot solicita, de asemenea, să primească a treia doză”, a menționat Kisic Tepavcevic.

În prezent Serbia vaccinează populația cu serurile de la patru producători: Pfizer/BioNtech, Sinopharm, AstraZeneca şi Sputnik V.

Momentan, în Serbia au fost raportate în total 7.167 de decese din cauza COVID-19 şi 732.044 de cazuri de infectări cu coronavirus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.