Spania va trimite începând de luni în America Latină şi Caraibe 6 milioane de doze de vaccin, dintre cele 7,5 de milioane pe care guvernul spaniol s-a angajat să le doneze în zonă.

Spania va trimite către Ameica Latină 6 milioane de doze de vaccin

Luni vor fi trimise 101.760 de doze de vaccin de la AstraZeneca în Ecuador, în timp ce Costa Rica, Guatemala, Paraguay, Bolivia, Nicaragua, Jamaica şi Surinam vor primi dozele donate de Spania prin intermediul mecanismului internaţional de solidaritate COVAX, potrivit MAE spaniol.

În acest ritm progresiv, se prevede ca Spania să doneze vara aceasta aproximativ 6 milioane de vaccinuri Americii Latine şi în Caraibe. Beneficiarii au fost selectaţi de COVAX pe baza necesităţilor epidemiologice ale ţărilor din regiune, cu criterii stabilite de Organizaţia Panamericană a Sănătăţii.

Noile donaţii se alătură celor deja efectuate în iulie unor ţări precum Peru (101.760), Guatemala (201.600), Paraguay (253.440) şi Nicaragua (97.920).

Spania a planificat să trimită 22,5 de milioane de doze

Potrivit planului aprobat de guvern în ianuarie anul acesta, Spania s-a angajat să trimită 22,5 de milioane de doze dintre care 7,5 milioane vor merge în America Latină.

Donaţiile vor fi canalizate prin intermediul COVAX cu spirjinul logistic al Unicef şi al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii, în linie cu dorinţa Spaniei de a oferi un răspuns la criza provocată de COVID-19.

Obiectivul este de a imuniza înainte de sfârşitul anului cel puţin 20 % din populaţia celor 190 de naţiuni care fac parte din acest mecanism, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.