Un autobuz de pasageri din oraşul Voronej din centrul Rusiei a explodat în noaptea de joi spre vineri. În urma deflagrației, două persoane și-au pierdut viața, iar alte 17 au fost rănite.

Un autobuz din Rusia a explodat în mijlocul străzii

Şoferul autobuzului care a explodat a declatat că la bord se aflau 35 de pasageri. Autobuzul a explodat în momentul în care acesta se afla într-o stație, în apropierea unui centru comercial.

Potrivit imaginilor video din momentul incidentului, deflagraţia a aruncat cu putere în aer acoperişul şi ferestrele autobuzului, acesta luând foc. Din înregistrarea video se poate observa cum mai mulți pasageri părăsesc în grabă autobuzul.

S-a deschis o anchetă

La moment încă nu se cunoaște din ce cauza s-a produs explozia. Prima variantă a autorităților fost o explozie de gaz, însă compania autobuzului a declarat că vehiculele sunt echipate cu motoare Diesel. Autobuzul ar fi fost supus unei revizii de curând, pe 6 august.

Autoritățile din Rusia au pornit o anchetă și au deschis un dosar penal pentru a fixa toate circumstanțele în care a avut loc explozia.

″Până în prezent, nu există niciun indiciu că ar putea fi vorba de un atac terorist″⁣, a declarat viceguvernatorul regiunii, Serghei Sokolov.

#Russia: At least 12 people were injured in explosion is believed to come from the gas at the bus stop Voronezh.

pic.twitter.com/V7wRNFLFhY— Wᵒˡᵛᵉʳᶤᶰᵉ Uᵖᵈᵃᵗᵉˢ𖤐 (@W0lverineupdate) August 13, 2021


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.